• Софија ул. „Александър Пушкин“ 71
 • Софија бул. "България" 104
 • +359899325721
 • gderimachkovski@icloud.com
Stefan

д-р Горан
Деримачковски

д-р Горан
Деримачковски

Лекар Уролог

Бубрези

Лечење на бубрежната калкулоза
Симптоматска терапиja – за третирање на симптомите на бубрежната колика. Тука влегуваат медикаменти од групата на нестероидни противоспалителни средства (медикаменти за намалување на болката, спазмите и медикаменти што предизвикуваат раширување на уретерите со цел полесно преминување и исфрлување на каменот), спазмолитици, алфа блокатори.

Простатна Жлезда

Симптомите од долен уринарен тракт вклучуваат:

полакиуриjа – чести позиви за мокрење преку денот никтуриjа – чести позиви за мокрење преку ноќта (од моментот на легнување до моментот на будење ) > од 2 пати се смета како никтуриjа. Силни, позиви за уринирање,  слаб млаз на урината при мокрење,  прекинување на млазот крв во урината,  чувство за недоволно празнење на бешиката,  испуштање на урина

Бешика

Растространетост

Туморите на бешиката се на второ место од малигните заболувања на урогениталниот тракт ( после карциномот на простатата ) и на 9-то место од сите малигни заболувања кај човекот. Почесто се среќаваат кај мажите, така што односот на мажите спрема жените е 3 – 4/ 1. Најчесто се откриваат кај пациенти меѓу 60-70 години.

Машки полови органи

Фимозата претставува тесна и вишок кожа врз главата на пенисот која што пречи на ослободувањето на главата на членот за време на ерекција, а при потешки форми на заболувањето дури и без ерекција на пенисот. Претставува тесен склерозен прстен на препуциумот со загубена еластичност на кожата. Тие пациенти во обид да го ослободат глансот на пенисот на сила можат да си причинат т.н парафимоза,

Последна објава

  • 07 МАР 18
  • 0

  Вести

  На 03 и 04 март 2018 година, беа извршени првите уролошки прегледи во “Неуромедика” во Скопје и Битола. И наредниот месец април уролошки прегледи во “Неуромедика”. На 14 април во Скопје од 10.00, и на 15 април од 08.00 во Битола после предходно закажување на следните телефони: 02 3133313 за Скопје и 047 252 255

  • 11 НОЕ 17
  • 0

  Од нашите пациентите….

    Ми предлагаа оперативна интервенција, дури и отстранување на бубрегот! Д-р Деримачковски ми го скрши каменот со ЛАСЕР и ми го спаси бубрегот! На следниот ден бев спремен за работа! Звонко Лазарев 54 г. гр.Кичево, Р.Македонија Од две години знам дека имам камен во лев  бубрег, но досега не сум имал болки. Пред 1 месец добив

  • 22 СЕП 17
  • 0

  Симптоми од долен уринарен тракт

  Симптомите од долен уринарен тракт вклучуваат: полакиуриjа – чести позиви за мокрење преку денот никтуриjа – чести позиви за мокрење преку ноќта (од моментот на легнување до моментот на будење ) > од 2 пати се смета како никтуриjа. силни, позиви за уринирање слаб млаз на урината при мокрење прекинување на млазот крв во урината чувство

  • 20 СЕП 17
  • 0

  Фимоза – тесна и вишок кожа врз главата на пенисот

  Фимозата претставува тесна и вишок кожа врз главата на пенисот која што пречи на ослободувањето на главата на членот за време на ерекција, а при потешки форми на заболувањето дури и без ерекција на пенисот. Претставува тесен склерозен прстен на препуциумот (кожата која што ја покрива глањата на пенисот) со загубена еластичност на кожата. Тие