• Софија ул. „Александър Пушкин“ 71
 • Софија бул. "България" 104
 • +359899325721
 • gderimachkovski@icloud.com
 • Симптоми од долен уринарен тракт

  Симптомите од долен уринарен тракт вклучуваат: полакиуриjа – чести позиви за мокрење преку денот никтуриjа – чести позиви за мокрење преку ноќта (од моментот на легнување до моментот на будење ) > од 2 пати се смета како никтуриjа. силни, позиви за уринирање слаб млаз на урината при мокрење прекинување на млазот крв во урината чувство

  Read more →
 • Бенигна хиперплазија на простатата

  Простатата е жлезда што се наоѓа под бешиката околу почетокот на мочниот канал. Има два периода на промена на простатата, како структурно, така и функционално. Едниот е за време на пубертет, а вториот настапува после 50 годишна возраст. Основно структурно се состои од транзиторна зона која што во близина го заобиколува мочниот канал / од

  Read more →